Gildeslager Van Goch |
Ons rundvlees kopen wij bij een vaste leverancier. De meeste runderen hiervan zijn het Belgische blauwe ras. Het vlees van dit ras is mals, sappig en mager. Door de juiste verzorging van de dieren, krijgen wij iedere keer weer de beste kwaliteit vlees.
Bij ons vindt u onder andere onderstaande producten. Heeft u vragen over de bereiding van een product? Vraag dit dan gerust aan onze medewerkers. Wij helpen u hier graag bij.
Lees meer op www.durocdolives.nl.
Zoals u weet kunt u alle kanten op met kip. Het is heerlijk in een gerecht, maar een kipfilet is ook heel lekker! Wij hebben heerlijke kipproducten. Voor ieder wat wils! Ook hebben wij heerlijke kip-varianten van Maiski. Plantaardig gevoede kippen die op een diervriendelijke manier gehouden worden. Maïski kippen groeien niet alleen op in tochtvrije, verluchte en ontsmette ruimtes beschut van wind en regen. Ze krijgen ook enkel plantaardige voeding zonder enig dierlijk bestanddeel. Naargelang het kippenras bestaat de voeding uit 70% maïs of 70% tarwe, aangevuld met granen en groenvoer zoals soja en luzerne.
Ook onze worsten maken wij zelf! Wat dacht u van onze heerlijke rookworsten. Op ambachtelijke en traditionele wijze gemaakt. Vers uit onze eigen rookkast.
Al jaren maken wij zelf onze vleeswaren. Hierdoor is de kwaliteit altijd gegarandeerd en heerlijk van smaak! Wat dacht u van onze heerlijk boerenmetworst! Of heerlijk verse rookworst! Bekijk hieronder een deel van ons assortiment. Kom gerust een keer langs om te proeven!
Veel zelfgerookte streekgebonden producten.
Foto fotograaf Michel Zoeter
Zout geeft smaak aan onze producten, maar teveel zout is ongezond. Het verhoogt de bloeddruk en de kans op hart en vaatziekten. Minder zout is dus gezonder, daarom maken wij onze ambachtelijke kwaliteit met minder zout.
Hiervoor gebruiken wij OneGrain zout. Dit is gemaakt van natuurlijke ingrediënten waaronder kalium. Kalium helpt overtollig zou uit het lichaam te verwijderen en zo een gezonde bloeddruk te behouden. Zonder dat u het proeft, want de smaak blijft als vanouds.
Tijdens de regioavonden afgelopen maand is de vraag aan de orde geweest over het gebruik van kaliumzout en nierfunctiestoornis. Uitgebreide informatie geeft het st. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Daar wordt het kaliumgebruik als volgt omschreven:
Het gebruik van voldoende kalium is voor het menselijk lichaam nodig om zenuwprikkels door te geven en de waterhuishouding op orde te houden.
Gezonde mensen hebben mensen 4 tot 6 gram kalium per dag nodig. Dit krijgen we vooral binnen door allerlei voedingsmiddelen waarbij bijv. groenten (o.a. spinazie, postelein), aardappelen, koffie, fruit, cacao, tomaat en peulvruchten relatief veel kalium bevatten.
Weinig kalium zit in o.a. vlees, kaas, pasta, olie, roomboter, suiker en frisdrank. Voor nierpatiënten betekent dit dat de diëtist altijd een zo kaliumarm dieet voorschrijft wat per patiënt kan verschillen in relatie tot de ernst van de nierkwaal.
Als we keukenzout/ n.p.zout (Nacl) voor een gedeelte gaan vervangen voor kaliumzout betekent dit dat we 2,5 tot 3,5 gram kalium binnenkrijgen wanneer we 1 kg met 16 tot 18 gram gezouten product zouden eten. Het gebruik van 1 kg worst/vleeswaren/VK’s gaat niemand op 1 dag opeten. Volgens de statistieken krijgen we gemiddeld 125 gram met zout bewerkt vlees binnen. Dit zou betekenen als er gewerkt is met kaliumzout dat de dagelijkse hoeveelheid kaliuminname via vleesproducten ± 0,3 gram per persoon per dag is. Dit is bijvoorbeeld minder dan 2 koppen koffie of een banaan of 3 tomaten of een portie friet.
Uiteindelijk geldt voor nierpatiënten altijd een dieet met minder kalium. Dit wordt door een diëtist samengesteld en voorgeschreven. Uiteindelijk zou je beter vlees/worstproducten waar zo weinig kaliumzouten aan toegevoegd zijn (0,35 gram per 100 gram product) kunnen eten en koffie of friet of tomaat overslaan.
Paul van Trigt
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.